Nieuws

Opening D&W Westerwolde (Dagactiviteiten & Werkprojecten)
Hoofdstraat 29 Ter Apel op 22 augustus 2019.

Betrokkenheid Adviesraad Sociaal domein
Afgelopen maart werd door een inwoner bij de adviesraad onder de aandacht gebracht dat dagbesteding voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel ( N.A.H) ontbrak. In antwoordt hierop zijn 2 leden van de Adviesraad direct samen met de inwoner aan de slag gegaan en hebben een projectgroep opgestart.
Na een aantal gesprekken is er contact gelegd met Fokko Meins die in Bellingwolde in de Meet en in Stadskanaal in de Rode Loper al een centrum voor dagbesteding leidt. Fokko Meins was al gestart met een haalbaarheidsonderzoek om te zien of er behoefte is om in Ter Apel een D&W op te zetten. De samenwerking met Fokko en de projectgroep heeft ertoe geleid dat dit centrum vandaag geopend wordt.
Elke 3e donderdag van de maand vergadert de Adviesraad in het gemeentehuis in Sellingen. Inwoners van Westerwolde kunnen bij deze vergadering ook onderwerpen uit het sociaal domein onder de aandacht brengen. Mocht u hiervan gebruik willen maken mailt u dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wij hopen dat iedereen met veel plezier en tevredenheid kan deelnemen aan deze activiteiten!


Werkconferentie Eenzaamheid en Armoede 6-12-2018

Op 6 december 2018 namen leden van de Adviesraad Sociaal Domein Westerwolde deel aan de door de gemeente Westerwolde georganiseerde Werkconferentie over Eenzaamheid en Armoede. Aanleiding voor deze Werkconferentie was het 'Rapport Armoede en Eenzaamheid in Westerwolde' van onderzoeksbureau CAB, d.d. 3-4-2018. Doel van de Werkconferentie was om met werkenden en belangstellenden binnen het Sociaal Domein in Westerwolde (o.a. verenigingen, zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, huisartsen, ambtenaren, raadsleden, ervaringsdeskundigen, actieve inwoners) de uitkomsten en bevindingen van het onderzoek samen te bespreken, te inventariseren wat er al gebeurt in het kader van het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid en armoede, en daarvoor samen nog meer en betere plannen te ontwikkelen. Tot de uitgangspunten voor de Werkconferentie behoorden: Meer samenhang en samenwerking in het armoede- en eenzaamheidsbeleid zullen het mogelijk maken dat de betreffende inwoners van Westerwolde beter bereikt en geholpen worden. En ook: Initiatieven worden sterker, handiger, krachtiger en completer, wanneer je er een doordacht programma van maakt. De Werkconferentie is pas het begin van een denk- en werktraject op dit themagebied van eenzaamheid en armoede in Westerwolde. De opbrengsten, idee├źn en suggesties van de Werkconferentie zullen input voor dat vervolg-traject zijn.